Övriga frågor

När man ska söka till en skola utanför fyrkanten, måste man ha någon kod eller nått för att kunna söka, vars hittar jag den koden?

Hejsan!
Du kan dels söka den koden på följande sida: http://skolnet.skolverket.se/kursinfo/slut.html
Om du då vet vad skolan heter så söker du den under rätt bokstav. Här brukar skolkoden och ev. programmets sökkod synas. I din ansökan ska du även skriva in hela namnet på den skola och det program du söker.

Med vänlig hälsning,
Maria Öhlund


Hur många val måste jag ha med på ansökan?

Om du är osäker på att komma in på ditt förstahandsval bör du lägga till en genomtänkt alternativ i andra hand.

Gisela


Varför kan jag inte skriva ut ansökningsblanketten?

Hej Maria,
när du har bekräftat din ansökan skall du klicka på ”Skriv ut” som står ungefär mitt på sidan. Då öppnas ett nytt fönster med din ansökan, där går du på ”Arkiv” och Skriv ut. Lycka till

Med vänlig hälsning,
Anneli Larsson


Jag har en fråga om prioritering i valen. Om jag har kommit in på val 1, men ändrar mig och vill gå val 2 istället. Finns den möjligheten kvar eller försvinner övriga val ifall jag kommer in på val 1?

Hej Christina!
Om du vill ändra i din rangordning så kan man göra det under omvalsperioden, dock senast 10 maj.Du måste då ta kontakt med din studievägledare för återöppning av ansökan

Ingvar Windstam


Jag har tappat bort mina inloggnings uppgifter, går det /hur får man tag i nya??

Hej Tea!
Gå till din studie- och yrkesvägledare. Han/hon har alla inloggningsuppgifter.

Eva Lundgren


Hej! Kan man inte skicka in pappersansökan istället för att söka på webben? Ansökningsblankett finns ju att skriva ut men jag hittar ingen information om vart man ska skicka den.

Hej!
Alla som har fått inloggningsuppgifter till webben ska söka den vägen. Skulle du inte ha tillgång till dator eller skrivare, så går det också bra att gå till syv på din skola och göra ansökan där. Om du inte bor inom 4-kanten, eller av annan anledning inte har inloggningsuppgifter till söksidan, kan du i så fall skicka pappersansökan till:
Luleå kommun
Gymnasieantagningen
971 85 Luleå

Har du några ev. frågor gällande detta, så går det bra att ringa till gymnasieantagningen i Luleå, 0920-453696.

Med vänlig hälsning,
Maria Öhlund


Hej det händer inget när jag trycker på ’min ansökan’ på webben, är det nått fel på sidan eller?

Skicka ditt lösenord till min jobb mail så skall jag se om jag kan hjälpa dig. eva.lundgren@pitea.se eller att du går till din SYV som gärna hjälper dig.

Eva Lundgren


Har sökt och kommit in på NIU-fotboll i Luleå. Skulle helst vilja kombinera detta med Byggprogrammet. Då detta inte är möjlig undrar jag vad som händer om jag väljer Bygg i Piteå som första val men också tackar ja till NIU i Luleå och väljer Barn och Fritid som andraval.

Hej Simon,

När Du gör Din gymnasieansökan, rangordnar Du Dina val. Du prövas alltid först mot Ditt förstahandsval. Kommer Du in på det, faller resterande delen av Dina val bort.

Berit Löfgren


Jag går på Framnäs folkhögskola men vill ansöka till Grans Naturbruksgymnasium, Naturbruksinriktningen.. hur får jag inloggningsuppgifter? Framnäs har dem inte? ska jag vända mig till Grans studie- och yrkesvägledare?

Hej Evelina,

Inloggningsuppgifter kan Du få om Du kontaktar Fyrkantens antagningskansli, antingen genom att ringa eller e-posta. Ring 0920 – 45 36 96 mellan 8.30 – 12.00 eller e-posta gymnasiesamverkan@fyrkantensgymnasier.se

Berit Löfgren


Min son har gjort ett (1) val och stängt/bekräftat ansökan, och nu kan vi ej gå in och ändra. Han ska ju söka till flera utbildnigar. Hur gör vi/jag.. kan Ni öppna kontot?

Hej!
Be honom kontakta den studie- och yrkesvägledare han har på sin skola, så kan han få sin ansökan öppnad igen för att göra fler val. Den 8:e februari är dock sidan stängd för ändringar. Det bör alltså ske innan dess.

Vh Anna-Karin
Anna-Karin Jonsson


Om min adress är felaktig, hur ändrar jag den? Bör den ändras?

Hej L,

Ja, det är viktigt att du har rätt kontaktuppgifter. Du kan ändra det när du går in på ”Min ansökan”, klicka på ”Mer info” och ”Ändra personuppgifter”. Där skriver du in adress, telefon osv så att det blir rätt.

Lycka till,
Anneli Larsson


Hej, min son funderar på Kalix Naturbruksgymnasium men vi funderar hur man söker dit. Kalix naturbruks dyker inte upp när man är inloggad på mittgymnasieval. Tack

Hej! När han loggat in sig välj då raden ”Sök annan utbildning…” Då kommer en rad olika kommuner upp som alternativ, välj då Kalix och följ därefter anvisningarna. Om han önskar kan han gå till sin studie- och yrkesvägledare och göra valet inne hos hen.

Vänlig hälsning,
Inger Lindsund