Luleå Gymnasieby

Kan man välja Estetiska programmet, bild som första hands val och Estetiska programmet, dans som andra hands val?

Ja.

Marianne U Marklund

Kan man läsa teckenspråk som modernt språk?

Hej Anna!

Teckenspråk ligger inte under moderna språk. Du kan kolla med den gymnasieskola du söker till om de kan erbjuda Teckenspråk under individuellt val.

Med vänlig hälsning,
Marianne U Marklund

Hej när jag ska ändra mina personliga inställningar så går det inte att bekräfta den. vad kan vara fel?

Hej!

Det går förnärvarande inte att ändra personuppgifter i Dexter, eleverna får vänta med att bekräfta sin ansökan eller skriva in det manuellt på kvittensen som därefter lämnas till syven.

Hälsar,
Inger Lindsund

Finns inte Elteknik programmet i Luleå?

Hej Marie,

Elteknik är en inriktning på El- och Energiprogrammet. Det finns att söka i Luleå, du kan läsa om programmet här. Lycka till med gymnasievalet!

Med vänlig hälsning,
Anneli Larsson

Om man tänker välja det Estetiska programmet med bildinriktning men ändå vill vara förberedd inför universitetet och ha så bra valmöjligheter där som möjligt, vilka ämnen ska man då välja att läsa? Jag tänker även på meritvärden osv.Tänkbara vidareutbildningar t.ex jurist, journalist, psykolog ev. socionom.

Hej Sofia,

Jämför gärna vad Du kommer att läsa med vad de som går Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), den utbidlnigen ger behörighet till många utbildningar, bl.a. de som Du just nu funderar på. Här kan Du se vad eleverna som går SA läser http://www.skolverket.se/content/1/c6/01/69/89/SA_rev2.pdf. De läser bl.a mer Matematik. Jämför själv!

Du har 200 poäng indidivuellt val, där Du kan lägga till kurser som Du vill ha. Dessa kan Du använda för att ge bredare behörighet eller för att öka Ditt meritvärde. När Du börjar på Din gymnasieutbildning, boka en tid hos Din studie- och yrkesvägledare för att planera för de kurser som Du önskar. Vill Du läsa mer om behörighet och meritvärde, kan Du göra det via denna länk: https://www.studera.nu/studera/4192.html

Lycka till!
Berit Löfgren