Ansökan-Tidplan

Ansökan-Tidplan

Här ser du vilka ansökningstider och antagningsbestämmelser som gäller för Fyrkantens gymnasiesamverkan. Tänk på att om du söker utanför samverkansområdet kan datum skilja sig mellan olika kommuner i landet. Ansökan till gymnasiesärskolan görs via den skola du går på.

Tidplan 2020 och tips för Dig som går i grundskolan!

Se även: Lathund för gymnasieansökan via webben och Glömt lösenordet

Under december månad
Ditt höstterminsbetyg sänds till gymnasieantagningen från din skola.

I slutet av december månad
Du får en blankett med användarid och ett lösenord som gäller bara för dig. Den skickas ut från din skola i betygskuvertet eller via din studie- och yrkesvägledare. Det är viktigt att du sparar detta fram till den slutliga antagningen.

7 januari
Webben öppnas – https://fyrkanten.dexter-ist.com
Här gör du ditt val till gymnasieskolan oavsett vilken kommun/skola du vill gå på.

3 februari
Sista ansökningsdag till gymnasieskolorna i Fyrkantsområdet (Boden, Luleå, Piteå och Älvsbyn).
Kvittensen ska du skriva ut och skriva på och sedan lämna till din studie- och yrkesvägledare.

vecka 14, slutet av mars
Webben öppnas. På www.fyrkantensgymnasier.se kan du se om något program inte startar i vårt område.
Nu kan du logga in på https://fyrkanten.dexter-ist.com och se ditt preliminära antagningsbesked. Om- och nyvalsperioden inleds 6 april. Studie- och yrkesvägledaren låser upp din ansökan om du vill göra en ändring.
Tänk på att en del kommuner utanför Fyrkantens gymnasiesamverkan inte tillåter om- och nyval. Kontrollera detta med din studie- och yrkesvägledare på din skola.

27 April
Sista dagen för om- och nyval.
Efter 27 april kan man inte ändra ansökan längre.

Vecka 27, början på juli
https://fyrkanten.dexter-ist.com öppnas.
Här finns ditt slutliga antagningsbesked.

20 juli
Sista datum att tacka JA eller NEJ till erbjuden plats. Du gör detta val på https://fyrkanten.dexter-ist.com senast 20 juli. Om du inte svarar tappar du din plats!

6 augusti
Första reservantagningen sker via webben https://fyrkanten.dexter-ist.com/ Webben öppen för svar till den 12 augusti. Sedan görs reservantagningen manuellt fram till 4 september.

Fram till 4 september
Reservantagningen pågår.


Viktiga punkter när du gör din ansökan!

Rangodna dina val noga!

När du gör dina val är det viktigt att du tänker igenom din rangordning. Du prövas alltid först mot ditt förstahandsval.
Om du inte har tillräckligt med poäng för att komma in på ditt förstahandsval så prövas du mot ditt andrahandsval. Skulle inte dina poäng räcka för ditt andrahandsval så prövas du mot ditt tredjehandsval och så vidare.

När du kommit in på ett av dina val så faller resterande delen av dina val bort. Det innebär att om du kommit in på ditt förstahandsval och tackar NEJ så har du inga val kvar.

Därför är det viktigt att du är noga när du rangordnar dina val. Det är också mycket viktigt att du tänker dig noga för innan du tackar nej till en plats. Viktigt!

Lämna korrekta kontaktuppgifter!

Det är mycket viktigt att du i din ansökan uppger korrekta mobil/telefonnummer och giltig e-postadress så vi kan nå dig när det behövs. Detta är extra viktigt om du inte har blivit erbjuden någon plats eller om du inte har kommit in på ditt förstahandsval och står på reservplats.

Första reservantagningen sker via webben där du svarar JA eller NEJ. Efter den 12 augusti är reservantagningen manuell vilket innebär att vi ringer eller skickar SMS om erbjuden plats. Observera att om du inte har svarat eller om antagningskansliet inte lyckats nå dig innan kl. 12.00 dagen efter går platsen vidare till nästa sökande. Meddela därför alltid ändringar, personuppgifter och telefonnummer till antagningskansliet.

Kontakta antagningskansliet

Telefon: 0920-45 36 96
Du kan också maila dina frågor till: gymnasiesamverkan@fyrkantensgymnasier.se

Ansökan för dig som inte går i grundskolan samt inriktningsval åk2

Du får söka till en gymnasieutbildning om du kan påbörja utbildningen före 1 juli det år du fyller 20 år. Du får dock inte ha avslutat ett annat gymnasieprogram eller likvärdig utbildning. Du som inte går i grundskola ansöker via en ansökningsblankett som du kan ladda ner under fliken Blanketter och Statistik.

Gäller även för inriktningsval, åk 2 och lämnas då in till studie- och yrkesvägledare på din skola.
Blanketten för val till åk 1 skickas till Fyrkantens gymnasiesamverkan, BUF, 971 85 Luleå.